Старт от Световната купа по сноуборд (паралелни дисциплини) през сезон 2016/17 в Банско

Споделете в:

/КРОСС/ Българската федерация по ски взе старт от Световната купа по сноуборд (паралелни дисциплини) през сезон 2016/17. Домакин на престижната проява ще бъде Банско. Така за първи път българските фенове на сноуборда ще могат да гледат на живо състезание за Световната купа с участието на Радослав Янков.

Новината дойде от Петдесетия конгрес на Международната федерация по ски (ФИС), който се проведе в Канкун.

Стартовете в дисциплината Паралелен гигантски слалом при най-добрите мъже и жени в света ще са на 4 февруари 2017 година.

През 2007 г. БФСки успешно организира в центъра на София старт от Световната купа по сноуборд в дисциплината Биг Еър.

„Изключително съм радостен, че България ще приеме за първи път старт от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини. Ако до сега само си мечтаехме за подобно нещо, то през 2017-а вече ще е реалност. Благодаря на БФски и г-н Минев, че реагираха бързо, след моя успех и се заеха с наглед невъзможното България да стане домакин на старт за СК. Получих много поздравления от колеги от целия свят за спечеленото от БФски домакинство през идния сезон“, коментира Радослав Янков, който от събота е на лагер в Австрия с личния си треньор Георги Атанасов.

През 2019 г. Банско ще приеме Алпийската комбинация и Гигантския слалом от Световната купа при мъжете, а през 2020 г. – Супергигантски слалом и Алпийска комбинация при жените.

http://www.cross.bg

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *