Magyar Nemzet: Членовете на унгарската етническа партия в Румъния се обърнаха един срещу друг

Споделете в:

Букурещ. Поради лошите резултати от местните избори, провели се в Румъния, председателят на парламентарната група на Трансилванската унгарска национална партия Атила Шорбан поиска оставката на партийното ръководство , пише унгарският вестник Magyar Nemzet.
От името на членове на партията Шорбан е написал послание, в което изборите се оценяват за „позорно поражение“. Според него ниските резултати са показали, че Трансилванската унгарска народна партия не може да предложи алтернатива на настоящия политически елит. Следователно отговорността пада върху националното ръководство на партията.
„През последните години липсва организация на национално ниво, което е довело до редица грешни решения“, пише в посланието. „Призовавам ръководството на Трансилванската унгарска народна партия са се оттегли и да даде възможност за свикване на конгрес“, пише той.
Партията не успя да излъчи и един кмет на местните избори в страната, провели се в неделя. Въпреки това председателят на партията Жолт Силаги отбеляза, че въпреки лекия спад, партията запазва влиянието си сред унгарската общност в Румъния.

Превод и редакция: Виктор Турмаков

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *