Прострелян е Димитър Желязков, известен като Митьо Очите

Споделете в:

КРОСС/Димитър Желязков, Митьо-Очите, беше тежко ранен снощи при стрелба пред дискотека в Слънчев бряг. Един от дългогодишните му гардове е убит, а други двама са тежко ранени при престрелката. Очаква се тази сутрин от болницата да дадат повече информация за състоянието на пострадалите.

Известният несебърски наркобос е бил с още около 15 души по време на инцидента пред дискотека Айсберг.

Желязков беше откаран с линейка до Бургас с рани в областта на корема, слабините и крака. Цяла нощ са продължили операциите за спасяването му. Районът около мястото на инцидента беше отцепен. Огледите продължават. Въоръжени полицаи отцепиха и района на болницата.

Това е поредното покушение срещу Очите. Преди 15 години при нападение срещу него в Несебър загинаха съпругата му и брат й. Соченият за несебърски наркобос има богато криминалното досие. Той е обвиняван за отвличане, въоръжен грабеж, незаконно притежание на оръжие, заплахи, наркотици. Митьо – Очите има ефективна присъда за разпространение на наркотици.

Ето какво каза късно снощи главният секретар на МВР Георги Костов: Към момента състоянието му е стабилно, но животът му не е вън от опасност. Причината е в процес на изясняване. Възможно е да е вследствие от предхождащ битов конфликт, но на този етап не можем да изключим и някакви бизнес противоречия. Това, което можем да кажем в момента е, че престрелката, която е факт, е вследствие на скандал между 30-40 лица от обкръжението на Димитър Желязков и може би около десетина лица, гравитиращи около посетителите на заведението. Задържани са двама от участващите в престрелката, в момента изясняваме тяхната съпричастност и двамата са въоръжени.

http://www.cross.bg

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *