Серийният убиец Пелов влезе за 32 г. в затвора

Споделете в:

КРОСС/Серийният убиец Владимир Пелов е вече в килия с присъда за 32 години, съобщиха магистрати. Той беше арестуван преди около два месеца в Ботевград за това, че застреля братята Цветан и Марко Петрови.
Оказа се, че през това време той е бил под домашен арест по друго дело – за въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград, придружен с отвличане на баща и дете, както и с опит за убийство на преследващите го полицаи. Именно по това дело Върховният касационен съд прати рецидивиста зад решетките. Юристи обясниха, че за него той ще търпи наказание от 25 години плюс друго от 6 години и 11 месеца по присъда за убийство. Той лее кръв винаги когато е на свобода, коментираха магистратите.
Пелов се прочу през 2010 г., когато беше освободен предсрочно от затвора, където изтърпяваше присъда за убийството на пловдивския сараф Генчо Караиванов. Престъплението е било извършено през 1997 г. Владимир Пелов изтърпя 10 години от присъдата, преди да бъде освободен. По онова време се разбра, че е бил приет да следва екология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Само година след като го освободили от зандана обаче, той извършил грабежа в златарското ателие.

http://www.cross.bg

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *