20 часа дъжд и наводнения в Казанлъшко

Споделете в:

/КРОСС/Проливният дъжд в Казанлъшко нанесе щети, затворени бяха пътища. Няма данни за бедстващи хора.

Механизирана техника е работила през нощта и все още работи за отстраняване на наносите и възстановяване на нормалното движение в участъците Крън-Енина и Крън-Шипка, в местността Светицата, съобщиха от местната администрация. Снощи към 20:00 ч. бяха подадени първите сигнали за проблеми в селата

В града е отнесено малко метално мостче. Старата Река подкопа опасно коритото близо до къщи и училище. Това наложи издигането на дига от общината.

В село Долно Изворово реката е придошла около 1 часа през нощта. Местните хора са използвали тежка техника, за да проправят пътя на водата, като по този начин са спасили двата моста.

Повече от едно денонощие валя в Казанлък и района. Кметовете коментират, че ситуацията е овладяна, но днес се очакват нови валежи, което ще затрудни работата на аварийните екипи.

Междувременно тази сутрин от АПИ съобщиха, че поради наводнен участък от пътя Казанлък – Стара Загора при 212-и км в района на с. Ягода, движението се извършва в една лента и се регулира от „Пътна полиция“.

http://www.cross.bg


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *