Б. Борисов: Благодаря на президента Ердоган за минималния натиск по границата

Споделете в:

КРОСС/ На последното заседание на Министерски съвет отпуснахме още 6,2 милиона за проектиране и строеж на съоръжението по границата, защото спокойствието на българските граждани е най-важно. В момента са изцяло изградени десетки километри непрекъсната ограда, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев и народния представител Валери Симеонов инспектира възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница, съобщава правителственият пресцентър.

Натискът по границата ни с Турция е минимален. Спокойствие на държавата е осигурено с общите усилия на мнозинството, посочи премиерът. „Подписаният с Турция договор за реадмисия е изключителен успех на правителството на мнозинството. Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху тази ограда и че само с нас подписаха споразумение за реадмисия“, каза още Бойко Борисов.

Министър-председателят благодари на британския премиер Дейвид Камерън за доставените 40 високопроходими джипа, предоставени безвъзмездно от Кралство Великобритания. „С над 3 милиарда повече приходи събрани в бюджета, ние непрекъснато купуваме нова техника, но тук е важен моралният жест – това, че те са съпричастни с нас, а това е голям жест“, заяви Борисов и изтъкна, че България пази границите на Европейския съюз по шенгенски начин, което има широк отзвук в Европа.

http://www.cross.bg

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *