София: „Метрополитен” ЕАД ще удължи работното време на метрото до 1.00 часа на 22 май с интервал на движение от 30 минути

Споделете в:

София. „Метрополитен” ЕАД ще удължи работното време на метрото до 1.00 часа на 22 май с интервал на движение от 30 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Във връзка с провеждането на „Европейската нощ на музеите” на 21.05.2016 г. и на основание заповед на Столична община, ще се удължи работното време до 01.00 часа на 22.05.2016 г. и на нощните коли, работещи съответно по:
– трамвайни линии: 6, 10, 12, 18 и 20;
– тролейбусни линии: 1, 2, 4, 5 и 9;
– автобусни линии: 9, 11, 94, 102, 111, 280 и 310.
Съобщението на Центъра за градска мобилност определено ще зарадва и всички ценители на изкуството, които пожелаят да посетят в съботната вечер и тези галерии и арт пространства, които не се намират в идеалния център на София. В тази връзка напомняме, че в „Европейската нощ на музеите” на 21 май т.г. ще се включи и Галерия “Индустриална 11”, която е ситуирана в обширното пространство на бившите халета на Хладилния завод и е известна с това, че дава шанс за изява на най-младото поколение в изкуството. Специално за Нощта на музеите самостоятелната изложба на художника Вито Валентинов „Съзнателно възпроизвеждане”/„Conscious Recollection”/ в галерийното пространство на “Индустриална 11” ще посреща посетители от 20:30 до 00:00 часа, а в събитието ще се включат и диджеите Cyberian и 1000 names. В новия си проект „Съзнателно възпроизвеждане“ Вито Валентинов търси връзки между урбанистични модели, устройства за съхранение и човешкия мозък. Вито изследва паметта като динамична система от процеси. Той разглежда нейните характеристики като запомняне, съхранение, възпроизвеждане и забравяне. Авторът говори символично за процесите в човешката памет, изграждайки архитектурни конструкции, чиито градивен модул са стотици компютърни елементи, съхраняващи разнородна информация.

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *