Отборът на Христо Стоичков победи отбора на звездите с 4:1 в супершоуто „50 години № 8“ (ОБЗОР)

Споделете в:

София.  На стадион „Васил Левски“ отборът на Христо Стоичков победи отбора на звездите с 4:1 в супершоуто „50 години № 8“, пред повече от 40 хиляди зрители. Головете отбелязаха Красимир Балъков, Димитър Бербатов, Мартин Петров и Христо Стоичков от дузпа. Веднага след попадението му съдията даде край на мача. Треньори бяха Димитър Пенев и Христо Бонев. За отбора на звездите точен беше Людовик Жюли.

Красен Кралев връчи на Камата най-високото отличие в спорта

Министърът на спорта Красен Кралев връчи на Христо Стоичков най-високото държавно отличие в областта на спорта – „Венец на победителя“. Това се случи на полувремето на юбилея „50 години номер 8“. Отличието се връчва на заслужили спортисти, треньори, журналисти, ръководители и инвеститори в областта на спорта за особени заслуги към българската държава.

Петър Стоянов: Стоичков обедини България с таланта си

Три неща определят успеха на Христо Стоичков – талант, чувство към футбола и характер. Това обяви президентът в периода 1997-2002 Петър Стоянов преди началото на юбилея на Камата на стадион „Васил Левски“.

„Той обедини България с таланта си. Харесват го не само цесекарите, но и левскари… всички фенове в България“, заяви Стоянов и предложи стадионът на пловдивския Марица да бъде прекръстен на „Христо Стоичков“.

Георги Първанов: По целия свят се сещат за България, щом чуят името му

Христо Стоичков е лицето на България, но тя не използва докрай името му.  Това обяви президентът на България в периода 2002-2012 Георги Първанов, който е сред гостите на шоуто „50 години номер 8“.

Първанов заяви, че успяващият българин трябва да бъде показан в целия си блясък.

„България пропусна много шансове да използва името му. Когато се казва България, всички се сещат за Стоичков“, заяви президентът.

Малдини: Стоичков бе велик опонент, за мен е чест да го уважавам

„Христо Стоичков бе велик съперник! Играл съм срещу него в доста срещи както на национално, така и на клубно ниво, затова е чест да бъдат тук за неговия юбилеен мач.”
Това сподели великият Паоло Малдини по повод грандиозното събитие „50 години №8”, което напълни националния стадион „Васил Левски” с фенове и футболни звезди.
„Моите спомени са хубави, защото често бях от страната на победителите, мога да кажа, че имах късмет в сблъсъците срещу Стоичков. Днешният двубой е по-различен и не знам кой ще спечели. Пожелавам му успех и всичко най-добро в живота”, допълни легендата на Милан и италианския национален отбор.

Сълзи обляха лицето на Камата в минутата мълчание за Туньо

Супершоуто в чест на юбилея на Христо Стоичков започна с минута мълчание в памет на легендарния защитник Трифон Иванов. Камата не сдържа сълзите си. Той бе застанал в центъра на терена, погледна към небето, след което покри лицето си с две ръце. Ицо подари и специални тениски в червен цвят на децата на Туньо.  Номерът бе 3+8. Всичко това се разви под съпровода на 88-те гайди.

Преди това Стоичков взе микрофона и благодари на всички фенове изпълнили националния стадион „Васил Левски“.

Мартин Петров: Виждате вие какъв човек е Стоичков – пълен стадион, въпреки лошото време

Мартин Петров каза, че изключително развълнуван от поканата за 50-годишнината на Христо Стоичков и категорично обяви, че Камата за винаги ще си остане номер 1.

„Иска да кажа, че съм развълнуван от тази покана. Той показа, че е един велик и страхотен човек. Никога няма забравя как ме изкара от терена ревящ след червения картон с Англия при дебюта ми“.

„Ицо е номер 1. Виждате вие какъв човек – пълен стадион въпреки лошото време, какви хора дойдоха. Това пресният отговор. Ицо завинаги ще си остане номер 1”, каза Марто.

Наско Сираков: Такъв пропуск не съм правил през кариерата си

Наско Сираков, който започна като титуляр бенефисния двубой на Христо Стоичков, каза, че се чувства отлично и горд, че е имал възможността да играе в шоуто. Той коментира и пропуска си в началните минути.

„Карембьо малко ме изненада с тази топка, която ми я свали, такъв пропуск не съм правил през кариерата си. Отлично се чувствам, предвид състоянието ми от преди няколко месеца”, каза той.

„Хора, с които си се срещал дълги години по терените, малко поомекнали, остарели, но една плеяда от великолепни играчи, събрани на „Васил Левски” – това е”.

„Паоло, отново ли срещу тебе”, казах на Малдини като се видяхме на терена”, добави Сираков.

Съставите за мегаспектакъла „50 години номер 8“

Станаха ясни съставите на двата отбора, съставени от легендарни футболисти, които ще изиграят шоу мача за юбилея на Христо Стоичков „50 години номер 8“.

Тимът на Камата е съставен от неговите най-близки приятели, както и всички български звезди. Треньори са Димитър Пенев и Христо Бонев. Четирима ще играят с номер 9 в отбора на Камата

Срещу тях се изправя отбора на световните звезди, които са водени от Боб Брадли и Хосе Мария Бакеро.

Съставите на двата отбора:
Тимът на Стоичков: 1. Байя, 22 Рюштю, 3. Бенариво, 5 Хубчев, 6 Попеску, 6. Бакеро, 6. Алесанко, 7. Костадинов, 7 Гойкоечея, 9. Пенев, 9. Лечков, 9. Ето`о, 9. Бербатов 10. Хаджи, 10. Сираков. 11. Бегиристайн, 11. Боримиров, 12. Серхи, 13. Йорданов, 15. Ж. Карлос, 17. Бончо Генчев

Тимът на звездите: 1. Кампос, 12. Фернандес, 13. Черчесов, 4. Кандела. 5. Малдини, 6 Тугай, 7. Каморанези, 9 Папен, 10. Валдерама, 10. Футре, 10. Новак, 10. Снайдер, 11. Масаро, 11. Михайличенко, 13. Беланов, 15. Гутиерес, 16. Крайовано,17 Жули, 18 Саморано, 19 Скилачи, 21 Албертини, 22. Карембьо, 25. Ба, 88. Хуан Карлос.

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *