Сдружение „Волжки булгари” организира празник под патронажа на ЮНЕСКО и Посолството на РФ

Споделете в:

/КРОСС/ На 21 май т.г. от 10 ч. жителите на София ще могат да вземат участие в един от най-ярките празници на башкири и татари – „Сабантуй“, който бележи края на пролетните земеделски дейности и настъпване на дългоочакваното лято, съобщава пресслужбата на Посолството на Руската Федерация.

Мероприятието, организирано от сдружението „Волжки булгари“, ще се проведе в Южния парк, под патронажа на ЮНЕСКО и Посолството на РФ в България.

Действието на празника ще се разгърне на площ от около 10 дка в района на булевардите „Петко Тодоров» и „Гоце Делчев“, където гостите ще може да се насладят на автентични песни и танци, представени от татарски и башкирски артисти, както и от български изпълнители.

В спортната зона ще има състезания по традиционната татарска борба „коряш“, надпревара в чували, борба с торби със слама и други интересни народни игри. В рамките на събитието ще бъде организирана изложба-базар на народни занаяти, която ще събере майсторите от Русия и България. Също така на гостите на празника ще бъдат предложени национални специалитети – плов, сладкиш „чак-чак“, пелмени, салати, руски сладолед, квас и др.

http://www.cross.bg


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *