Видин: Кметът Огнян Ценков откри юбилейна изложба на художника Георги Петров

Споделете в:

Видин. Изложбата – живопис е подредена в Художествена галерия „Н. Петров” по повод 85-годишния юбилей на автора. Тя бе открита от кмета на Община Видин Огнян Ценков, който връчи и поздравителен адрес на видинския художник. Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин. „За мен е чест да присъствам на Вашата юбилейна изложба. Впечатлен съм от Вашите картини, богата творческа биография и от престижните награди, които имате. Но най ме радва това, че създавате своето творчество в нашия общ дом и сте част от уникалния дух на старопрестолния ни град. Като кмет на Община Видин се гордея, че съм Ваш съгражданин” – така Ценков приветства Георги Петров.
Художникът получи много цветя и поздравления, на които отговори с думите: „Аз съм предоставил всичко, което имам да кажа, в картините. Заповядайте и разговаряйте с тях!”.
Георги Петров е роден на 6 май, 1931 г. в с. Покрайна, Видинско. Има много участия в регионални, национални и международни изложби в редица европейски страни, както и няколко самостоятелни. Сред отличията, с които е удостоен, са ордените „Кирил и Методий” I степен и „1300 години България”.

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *