Ирина Бокова обявява Стоичков за „Шампион на спорта на ЮНЕСКО“

Споделете в:

София. Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще обяви Христо Стоичков за „Шампион на спорта на ЮНЕСКО“ на специална церемония, която ще се състои днес от 15:30 часа в грандхотел „София“, съобщава „Тема спорт“. Стоичков ще бъде посрещнат в семейството на посланиците на добра воля на ЮНЕСКО като харизматичен спортист със собствен стил, виртуозен майстор на топката и като човек, споделящ целите и мисията на световната организация. Това се случва в годината, в която България отбелязва 60 години от своето членство в ЮНЕСКО.
Почетната листа на ЮНЕСКО „Шампиони за спорта“ включва изтъкнати личности в спорта като футболната легенда Пеле, олимпийските шампиони Давид Дуийе (джудо) и Сергей Бубка (овчарско скок), великия хокеист Вячеслав Фетисов, световните шампиони по професионален бокс в тежка категория Виталий и Владимир Кличко, тенисистката Жюстин Енен, седемкратния световен първенец във Формула 1 Михаел Шумахер и др.
Вчера организаторите на шоуто „50 години номер 8“, което е в петък от 20:00 часа на „Васил Левски“, обявиха, че пропускателният режим за влизане на стадиона ще се осъществява през общо 8 контролно пропускателни пункта. Пунктовете ще бъдат отворени от 15:30 ч., а на самите входове на стадиона ще започнат да се пропускат посетители от 17:30 ч.
В деня на събитието за посетителите, идващи от други градове, ще бъде предоставен паркингът пред зала „Арена Армеец“.
Шоумачът ще се предава no bTV Action.
В четвъртък от 17:45 Стоичков и участници в събитието ще дадат пресконференция в столичен хотел.

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *