Велико Търново: Градът става домакин на Международен кулинарен фестивал

Споделете в:

Велико Търново. Градът е един от седемте български града домакини на първия по рода си Международен Кулинарен фестивал – “България посреща вкусовете на света”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Събитието се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 17 чуждестранни посолства у нас. Фестивалът има за цел кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат събрани по едно и също време в България. Всеки от седемте градове домакини, между които и Велико Търново, ще представи България пред света с типичните за града и региона вкусове и традиции.
Откриването на кулинарния форум ще бъде на 18 май от 11.00 часа в известен хотел във Велико Търново. Ще присъстват представители на местната власт, посолства и партньори на инициативата. Заедно с жителите на града официалните гости ще се включат в първата по рода си гурме инициатива от подобен мащаб.
Посетителите на фестивала, който гостува във Велико Търново в рамките на един ден, ще могат да се насладят както на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави, така и да си припомнят неподправения вкус на традиционни български ястия. Ще има и дегустация на вина, и музикална програма с изпълнения на живо.
По време на кулинарния форум известни майстор-готвачи от Израел, Белгия, Индия и България ще демонстрират неповторимите си кулинарни умения.
Гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от децата на Велико Търново сувенири. Приходите от благотворителния базар, както и средствата от символичната входна такса ще бъдат предоставени в подкрепа на Програма „Инвитро“ на Община Велико Търново.

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *