„Хоро се вие – сбирайте се!“. Фолклорен спектакъл за малки и големи

Споделете в:

15 май 2016, 11.00 ч., Арт сцена „Тук и сега“

 

◊ ПОКАНА

На 15 май  от 11.00 ч. „Музикална въртележка” ще се спре на фолклорния спектакъл „Хоро се вие – сбирайте се!“ Умело подбрани песни, стихотворения, танци и игри ще въвлекат деца и родители в чудния свят на българските традиции.

На арт сцената на „Тук и сега” (бившата зала „Мати” над кино „Люмиер“) деца и родители ще могат за съпреживеят и участват наравно с артистите във фолклорния спектакъл „Хоро се вие – сбирайте се!”- Пред очите им ще се разкрие една история за любовта на двама млади, за нежността и връзката им с природата – част от ежедневието на хората от село.

Българската музика ще затрепти във въздуха благодарение на магическите гласове на момичетата от група „Авигея“, които успешно възраждат, съхраняват и разпространяват фолклорното ни богатство. Специален гост ще бъде Еди Милев, чиято родопска тамбура ще пренесе всички присъстващи сред зелените планини на България и ще ги зареди с космическата й енергия. Цялата палитра от танци, забавни игри и приключения ще бъде направлявана от актрисата Лидия Кулекова.

Пъстрота в концерта ще внесе Хелия Иванова от Детски танцов ансамбъл “Пламъче”, която с изкусна танцова игра ще пресъздаде красотата на българския танц и ще поведе публиката към голяма танцова веселба.

 

Билети на адрес: https://www.ticketlogic.bg/

Автор: Владислав Христов

Източник: http://kulturni-novini.info


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *