Xinhua: Пекин изрази своето недоволство от доклада на САЩ за китайската армия

Споделете в:

Пекин. Прес-секретарят на китайското министерство на отбраната изрази „силно недоволство“ от рапорта на Пентагона за китайската армия, заявявайки, че развитието ѝ е било представено по погрешен начин, предаде Xinhua.
„В своя ежегоден доклад за китайската военна дейност Пентагонът е обърнал внимание на китайската военна заплаха, липсата на прозрачност във военната сфера и нарочно е изкривил китайската военна политика, несправедливо представяйки китайската дейност в Източно и Южнокитайско море“, заяви Ян Юджун. „Китай следва дефанзивна по същността си политика на отбрана. Задълбочаването на военните реформи и натрупването на оръжеен потенциал целят укрепването на суверенитета, сигурността и териториалната цялост и гарантират мирното развитие на страната“, добави той.
Той настоя, че строежите на островите Нанша са с цивилна цел. Според него Китай е допринесъл за световния мир и стабилност, участвайки в международните мисии за опазване на мира.
Според него докладът е навредил на взаимното доверие между двете страни. Ян Юджун предупреди САЩ да работи за здраво и стабилно развитие на отношенията между двете държави и техните въоръжени сили.

Превод и редакция: Виктор Турмаков

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *