Четири жертви след поредни взривове в Турция

Споделете в:

Експлозии разтърсиха Югоизточна Турция късно в четвъртък, убивайки четирима и ранявайки 17 души. Турските власти твърдят, че жертвите са членове на забранената в Турция Кюрдка работническа партия, които се занимавали със самоделни бомби.
Първата голяма експлозия избухна в югоизточната провинция Диарбекир късно в четвъртък, при което постъпиха съобщения за много ранени. Броят на пострадалите все още не е потвърден. Взривът разтърси магистрала близо до град Хани в квартал на Диарбекир в около 22:30 часа, съобщиха източници на сигурността. Линейки и представители на силите за сигурност са били изпратени в района. Свидетели съобщиха, че взривът се чул от километри разстояние.
Експлозия също беше чута в квартал Сур на Диарбекир. Според сведенията са убити четирима души, а още 17 са ранени. Предполага се, че пострадалите са цивилни, а двама от тях са в тежко състояние. Взривът е избухнал също в около 22:30 часа, докато терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК) товарили експлозиви в откраднат камион, който щял да бъде използван за извършването на атака, съобщи Министерството на вътрешните работи.
Взривовете в близост Хани и Сур последваха атака с кола-бомба близо до военна база по-рано през деня в Истанбул, при която бяха ранени осем души. Всички те са докарани в болница, след като са получили леки порязвания от стъкла. Те са извън опасност за живота. Полицията смята, че целта на нападателите били именно военните. Колата-бомба е била паркирана на 250 метра от портала на казармите. Взривът е бил активизиран дистанционно. Бомбата е била взривена на 30 метра от него, благодарение на което са били избегнати смъртни случаи. Инцидентът се е случил в района Санджактепе в азиатската част на града. На мястото на взрива се виждат части на взривилия се автомобил, разхвърляни на десетки метри от него. Полицията е отцепила района и провежда разследване.

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *