The Local: Австрийски туристически обект е под заплаха заради уриниращи туристи

Споделете в:

Виена. Езерото Грюнер – едно от най-красивите места в Австрия е заплашено да загуби чистите си изумрудени води заради по-горещото време през последните години, комбинирано с това, че туристите постоянно уринират в него, предаде The Local.
Зашеметяващият туристически обект е популярен сред гмуркачите, защото всяка година то наводнява околността, покривайки дървета, пейки и мостове, създавайки временен морски свят. Езерото бе обявено дори за най-красивото място в Австрия през 2014 г.
Местните жители обаче съобщават, че чистите води стават все по-мътни заради повишеното равнище на водорасли. Смята се, че причината за нарастването на популациите им се дължи на топлите зими и на големия брой туристи, които посещават мястото.
„Големият туризъм и липсата на тоалетни са причини за това“, смята Хуберт Шулцер от местната планинска спасителна служба. Той добави, че миналата година 100 хил. туристи са посетили езерото. От началото на годината на плувци и гмуркачи им е забранено на влизат в езерото, за да бъде запазено качеството на водата.

Превод и редакция: Виктор Турмаков

 

Източник: http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *