ТАСС: Децата на Ердоган се къпят в пари с неизвестен произход

Споделете в:

Анкара. Оттеглянето на министър-председателя на Турция Ахмет Давутоглу предполага, че президентът Тайип Ердоган се стреми да разшири своята власт в страната, предаде ТАСС, като се позова на публикация на германския вестник Bild.
„Експертите по Турция са единни в мнението си, че Давутоглу, според Ердоган, разполагаше с твърде много власт в светлината на своята роля в преговорите с ЕС за бежанците и критиките към президентската система, към която се стреми Ердоган“, се казва в публикацията. Bild припомня, че евентуален кандидат за поста на министър-председател е доверено лице на президента – зет му Берат Албайрак, който заема поста на министър на енергетиката. Той е женен за най-голямата дъщеря на Ердоган и стана „много силна част на клана“ на турския държавен глава.
Германският вестник пише, че семейството на президента притежава в Истанбул пет вили. Всички те принадлежат на синовете му Ахмед и Билал и се оценяват на около 6 милиона евро. „Докато баща им заработва около 50 000 евро на година, децата се къпят в пари. Какъв е техният произход? Официални данни по този въпрос няма“, се казва в публикацията.

Превод и редакция: Пламена Томева

 

Източник:   www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *