Четиримата задържани за побоя в Раднево остават в ареста

Споделете в:

Стара Загора. Окръжният съд в Стара Загора уважи искането на прокуратурата и остави в ареста четиримата цигани, задържани за побоя в Раднево – К. Иванов, Д. Асенов, С. Иванов и А. Иванов. Съдът мотивира решението си с това, че четиримата са обвинени в тежко престъпление и има реална опасност да се укрият. Всички са обвинени за опит за убийство, извършено по хулигански подбуди, а на С. Иванов сьа повдигнати обвинения и за опит за убийство на повече от едно лице.
По делото е установено, че на 2 май 2016 г. в Раднево е възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между С. Иванов и 28-годишния Г.Н. на 28 г. Иванов се оплакал на баща си и заедно с братовчедите решили да се саморазправят. Четиримата с автомобил започнали да търсят Г. Н. и неговите приятели, след което ги открили и преследвали до центъра на града, близо до фитнес зала. Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила и с бухалки, пръти и други предмети се нахвърлили върху пострадалите Г.Н. Ж.Ж. и Ц.К. На Г.Н. е бил нанесен побой с бухалки и пръти в главата и тялото, Ж.Ж. е бил прободен с нож в гърба, а Ц.К. е с наранявания по главата.
Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора Митко Игнатов заяви в съдебната зала, че налице са безспорни доказателства за хулиганските подбуди на четиримата обвиняеми. Инцидентът е станал в центъра на Раднево и пред множество свидетели, като обвиняемите са отправяли закани и заплахи и пред дошлите на място полицейски органи. Игнатов отбеляза също, че деянието е предизвикало вълната от възмущение в Раднево.
Решението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Пловдив.
Междувременно Районната прокуратура в Раднево извършва разследване по две бързи производства за нанасяне на телесни повреди на четирима полицейски служители
в града срещу двама 17-годишни младежи, за нанасяне на леки телесни повреди на полицейски служители по хулигански подбуди, по време на третия ден от протестите в града, провокирани от спречкването между цигани и българи.

 

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *