Стара Загора: Оперна гала вечер с участието на млади певци от Япония ще се проведе на 5 май

Споделете в:

Стара Загора. От 19.00 часа на сцената на Опера Стара Загора ще се състои Оперна гала с едни от най-красивите арии и дуети от опери на Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Шарл Гуно, Жорж Бизе, Хектор Берлиоз, Жул Масне, Гаетано Доницети. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Диригент на концерта е емоционалният Маестро Шунго Морияма / Япония/- гост, вече познат на старозагорската публика от Коледния концерт на 23 декември миналата година. Публиката ще се наслади на изпълненията на четирима солисти, също от Япония – Аи Якура, Кумико Тоянага, Юкако Хоши и Кенджи Уакай и на Камелия Стойчева-солист на Държавна опера-Стара Загора. Концертмайстор на оркестъра на Старозагорската опера е Паулина Захариева. Ще се заредите с прекрасно настроение, а вечерта в салона на Операта ще бъде нежна и лъчезарна.
Кумико Тойонага /сопран/
Кумико Тойонага е завършила Вокален курс в катедрата по музика в колежа Соай, Осака. Завършва и следдипломен курс в колежа, след което учи в Оперната организация Kansai Nikikai. Учи при Такако Инагаки, Пюг-Рожет, Бруно дал Монте и Косуке Тагучи. Участва в Национални и FM радио програми, Ню Комерс концерти на Хюго Префектур, Никикай Опера – с главни роли н спектакли, в гала концерти, концерти в училища, болници и др.
Пяла е с INSO Международен нов симфоничен оркестър в Ливив, Украйна, а през 2012 и 2013г. е участвала в концерти в Бьосендорферсал Моцартхаус, Виена. През 2015 г. има възможността да пее в Мирбачов Палас, Братислава Словакиа и Братислава Камер Мюзикспилер. Участвала е в камерен концерт с Пьотр Цегелски-концертмайстор на Варшавската Националната филхармония по време на посещението му в Япония. Член е на Шикоку Никикай.

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *