РИА Новости: Ердоган ще подкрепи своя зет за поста на министър-председател на Турция

Споделете в:

Анкара. Турският министър на енергетиката Берат Албайрак, който е зет на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, се разглежда като най-вероятният кандидат за поста на министър-председател, предаде РИА Новости, позовавайки се на публикация на Deutsche Wirtschafts Nachrichten.
Сред фаворитите за поста се споменава и министърът на транспорта Бинали Йълдъръм, но е много по-вероятно Албайрак да получи позицията, посочва изданието.
Кадровата политика на Ердоган се характеризира с широко разпространено недоверие към всичко и всички, но членовете на семейството му правят изключение, подчертава авторът на статията.
Кандидатурата на Албайрак е удобна не само заради връзката му с президента. Както министър на енергетиката, зетят на президента би спомогнал да се концентрира в ръцете на Ердоган и неговото семейство целият отрасъл, което е изключително важно за държавния глава на Турция, като се има предвид съмнителната роля на сина на Ердоган – Билал, в петролни сделки с „Ислямска държава“, припомня вестникът.

Превод и редакция: Пламена Томева

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *