Отец Иван: В приютите в Нови хан и Якимово живеят близо 300 души

Споделете в:

КРОСС/ Актьорите от Народния театър са започнали благотворителна кампания, след като научили, че приютът на отец Иван от Нови хан е бил ограбен. Дарителите са събрали повече от 6 хил. лв. във вид на монети.

Близо 300 души в приюта са посрещнали празниците в добро настроение, с 1600 яйца и козунаци. 70 души са в Нови хан, останалите – в Якимово, разказа той в интервю за БНР. Днес токът на една от къщите, които отецът стопанисва, е бил спрян заради неплатена сметка.

Винаги около празниците има доста много дарители, които внасят пари, но при положение че хората са много, тези пари свършват бързо.

Отец Иван сподели, че поради големия брой на къщите, често забравя да плати някоя сметка и разбира, когато те се натрупат и служителите дойдат, за да спрат електричеството: „Тока няма да мога да платя. Има много къщи. Пет или шест правят 3 хил. лв., а 70 къщи? Като отида утре в ЧЕЗ, ще разбера колко пари ще платя. Двадесетина къщи са на парно, другите – на дърва, но понеже няма дърва, хората започнаха да си готвят на печки, на ток, на котлони. Добре, че е вече битов, а не е промишлен“.

Според него държавата трябва да намали данъците за хората, които даряват за нуждаещите се. Освен от средства, домът на отец Иван се нуждае от хранителни стоки и от строителни материали.

Източник: Агенция „КРОСС“


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *