Първите курсисти, завършили успешно „Начална военна подготовка”, положиха клетва в Плевен

Споделете в:

/КРОСС/ Военна клетва положиха в Плевен първите курсисти, завършили успешно „Начална военна подготовка“ за български граждани. По свое желание, 36 мъже и девет жени са обучени по тактическа, строева и физическа подготовка, преминали са и практически занятия. Със заповед на военния министър те получават военно звание и ще бъдат зачислени в резерва на Въоръжените сили, съобщава БНР.

Първите курсисти, които по собствено желание от 11 април се обучаваха в единния център за военна подготовка, са от цялата страна и имат различни професии, към които ще се върнат след вчерашната военна клетва. Някои от тях ще кандидатстват и за професионални войници в бъдеще.

„Тук ме доведе това, че уважавам себе си и страната си – чувствам някакъв дълг винаги да съм в готовност, ако нещо стане. Мисля, че всеки гражданин трябва да мине през такова изживяване“, заяви 23-годишната студентка Друмка Минкова.

„Тук сме дошли по собствено и доброволно желание“, подчерта 20-годишният Иван Младенов от Елхово.

Дисциплина, ред, уважение – допълни Христо Христов от Гулянци в отговор на въпрос какво е научил по време на обучението си в Плевен, което ще му послужи и в живота.

Източник:  Агенция „КРОСС“


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *