Бургас: 32-то издание на Национална изложба за цветя с международно участие „Флора Бургас“ ще отвори врати ден преди най-светлия християнски празник

Споделете в:

Бургас. Ден преди най-светлия християнски празник Възкресение Христово ще отвори врати 32-то издание на Национална изложба за цветя с международно участие „Флора Бургас“. Откриването е утре (29 април, петък) от 11.30 часа в Морската градина, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Тази година жителите и гостите на града могат да се любуват и да се снимат с аранжираната продукция на над 60 фирми. Цветното изложение ще премине под мотото „Живей цветно в зелен град“ и продължава до 7 май.
В залите на Експо центъра ще бъдат композирани завладяващи цветни арт инсталации, а във вътрешния двор и прилежащите алеи ще се разгърнат търговски щандове на всички участващи фирми и производители. Цветното изложение ще бъде допълнено от изложения на паркова и градинска мебел, био и пчелни продукти от цялата страна, посадъчни материали и торове. На 30 април от 14.00 часа ще бъде представена изложбата „Зеленият град“. Тя се състои от 40 фотографии на реализирани ландшафтни проекти, декоративни разсадници и градски пейзажи от България и Холандия. Експозицията е селектирана от Асоциацията на производителите на декоративни растения (АПДРБ), Съюза на ландшафтните архитекти (СЛА) и холандската фондация iVerde. Проектът The green city възниква по време на Флориада – световен фестивал на цветята, който се организира веднъж на десет години в Холандия. Днес концепцията е възприета от много страни в Европа и света. Присъединяването на България към инициативата „Зеленият град“ се осъществява с подкрепата на Посолството на Холандия в София. В рамките на „Флора Бургас 2016“ ще се проведат редица интересни съпътстващи събития. На 30 април от 11.00 часа там ще стартира работилница за боядисване на великденски яйца, а на следващия ден (1 май) и на 4 май отново от 11.00 часа ще има великденска работилничка по флористика.
Едни от най-интересните и очаквани събития са демонстрациите по бонсай на 2 и на 7 май от 14.00 часа, както и демонстрациите по карвинг на 3 май от 11.00 часа. На 5 май от 14.00 часа Асоциацията на производителите на декоративни растения ще представи „Стандартите в производството и търговията на декоративни растения в България“.

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *