Предложенията за промени в текста „Отношението на Православната църква с останалия християнски свят” ще бъдат представени отстоявани като официална позиция в Крит

Споделете в:

София. На своето заседание Светият Синод на Българската православна църква, под председателството на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, е обсъдил въпроси и документи, свързани с предстоящия Всеправославен събор, планиран да се проведе на о. Крит между 16 и 27 юни 2016 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Синодалните архиереи са приели предложенията за промени в предсъборните документи, направени от Негово високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Те са в текста, наречен „Отношението на Православната църква с останалия християнски свят“. Корекциите в документа са подкрепени с подписка на свещеници от Ловчанска епархия. В защита на промените излезе с официална позиция и Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, подкрепена от 240 свещеници от Пловдивска епархия .
Предложенията за корекции в предсъборния текст „Отношението на Православната църква с останалия християнски свят”, направени от Св. Синод, са публикувани на официалния сайт на Българската православна църква – Българска патриаршия.
Тези предложения за промени в текста на документа ще бъдат представени и отстоявани като официална позиция на Българската православна църква на Великия и свят събор на Православната църква в Крит през юни 2016 г.
Никола Петков

 

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *