Очаква се прокуратурата да обяви данни за арестите във Фонда за лечение на деца

Споделете в:

/КРОСС/ Очаква се прокуратурата да обяви подробности за арестите във Фонда за лечение на деца. Осем служители на фонда, сред които и директорът – Павел Александров, бяха задържани вчера на работните си места. От прокуратурата съобщиха само, че се разследва организирана престъпна група за корупционни престъпления.

По неофициална информация потърпевши родители са подали 4 сигнала. От Фонда изпращали децата в точно определени болници с договорката част от сумата, която се плаща за лечението, да се върне обратно в ръцете на ръководството на Фонда. И още – вместо в хотели – децата били настанявани в частни апартаменти в чужбина.

Броени часове след арестите, стана ясно че Петър Александров е уволнен, а неговото място поема професор Владимир Пилософ. В петък ще се събере Обществения съвет на фонда, за да разгледа случаите, които бяха отложени заради вчерашните арести. Става въпрос за молби за финансово подпомагане за лечението на близо 50 деца.

Какво се случва във фонда за лечение на деца и какво ще стане с чакащите финансиране малки пациенти? За това ще говорим по-късно в „Денят започва“ с представители на Обществения съвет на Фонда.

Източник: Агенция „КРОСС“


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *