Провокативният „Никой“ с премиера в Зала 1 на НДК на 3 юни

Споделете в:

/КРОСС/ Силни и многопластови послания, прекрасна природа, интересни персонажи и болезнено себеоткриване са само част от предимствата на филма „Никой“, чиято премиера ще е в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) на 3 юни от 20:00 часа. Лентата с означение 16+ е една от все повечето родни продукции, подкрепени от НДК, и е сред акцентите на тазгодишния „Салон на изкуствата“, традиционно организиран от Двореца.

В основата на нестандартния и провокативен сюжет е идеята за загубата и отърсването на всички външни фактори, от които сме зависими, като път към себе си и собствената си същност, като начин за намиране на щастието и усещане на свободата, преминаващ през връзката с природата, която е част от всяко човешко същество.

Имагинерната представа, че сме „някой“ не заради това, което сме, а заради хората, с които сме заобиколени и нещата, които правим, са едно от прозренията във филма.

Въздействащата музика е съществена част от „Никой“ и спомага за цялостното усещане.

Предизвикателството да изиграят персонажите в „Никой“ приемат актьорите: Гергана Плетньова, Стоян Радев, Силвия Петкова, Йорданка Ангелова, Кристиан Милатинов.

Режисьор на продукцията е Андрей Андонов.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център-НДК и в мрежата на Ticketportal.bg на цени от 10 лв. и намаление за ученици и студенти – 6 лв.

Повече за „Никой“
Вера наскоро е загубила баща си и се е върнала в неговата къща в Родопите. Тони – нейният приятел, и Таня, тяхна обща приятелка, я изненадват, пристигайки при нея.

Неочаквано се появяват Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила.
Ники е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната.

Вера се нуждае от подкрепа и съпричастност, но в следващите дни нейният устроен живот започва да се променя със забележителни последици.

Продължителност: 96 мин. Филмът е с английски субтитри.

Режисьор: Андрей Андонов. Сценаристи: Явор Веселинов и Андрей Андонов, монтажът е на Адам Адемски и Благовеста Георгиева, оператори – Антони Кръстев и Христо Христов. Кинематограф: Адам Адемски. Музиката е на Емелина Горчева, а звуковият дизайн е на Камен Атанасов.

Андрей Андонов е 32-годишен филммейкър, който учи филмово производство в Colaiste Dhulaigh, Дъблин, Ирландия. През 2012 г. той се завръща в България и започва работа по проекта „Никой“. Четири години по-късно неговият режисьорски дебют е факт.

 

Източник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *