Габрово: ЕМО „Етър” получи награда за принос към популяризиране на културно-историческото наследство през 2015 г. 19 Април 2016 | 18:09 | Агенция „Ф

Споделете в:

Габрово. С традиционната награда „Асеневци“, която Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) присъжда в рамките на изложението „Културен туризъм”, бе удостоен ЕМО „Етър“, съобщиха от „Етъра“. Музеят има принос в популяризиране на културно-историческото наследство и на туризма в региона, са отчели организаторите.
„За мен това е признание за работата ни, доказателство, че вървим в правилната посока, опитвайки се да намерим нови публики“, каза доц. Светла Димитрова, директор на ЕМО „Етър“.
От Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции са направили сериозен анализ на всички музеи в страната, преди да решат на кого да връчат наградата. Проучването показва, че през 2015 година в етнографския музей край Габрово е работено активно за популяризиране на културното наследство. „Тази награда има голяма стойност за нас, защото е оценка на публиката. Дава се от професионалното сдружение на хората, които се занимават с предлагане на туристически услуги. Смятам, че е напълно заслужена, тъй като ние полагаме усилия да сме една от водещите музейни институции в страната“, коментира доц. Димитрова.
През първото тримесечие на 2016 г. се отчита над 20% повишение на броя посетители в ЕМО „Етър“ в сравнение с 2015 г. Януари, февруари и март не са активни месеци за музея, тъй като водните съоръжения не работят, както и част от работилниците. Намерен е начин как да се привлече интереса на посетителите. Правят се атрактивни възстановки на обичаи, откриват се изложби, акцентира се и върху безплатната възможност да се разгледа музея.
Доц. Димитрова заяви, че тези резултати са логична последица от работата на целия екип.

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *