Ангел се сдоби с обвинение: „Лека телесна повреда“

Споделете в:

/КРОСС/Ангел Калеев, който на 16 април преби 17-годишния Митко, защото казал, че българи и роми са равни, бе обвинен в причиняване на лека телесна повреда по ксенофобски подбуди.

Днес Районната прокуратура в Пазарджик привлече Калеев като обвиняем. До момента е установено, че на 16-и април в село Овчеполци е нанесъл побой на 17-годишното момче, като след това е разпространил кадрите и в интернет.

Ангел е задържан за 72 часа, като предстои изготвяне на искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Видео на агресията на Ангел беше разпространено от самия него във Facebook. По думите на бияча двамата с Митко си говорили, а момчето му поискало 5 лв. назаем. Това отключило агресията му.

„Викам: „Добре, бе, ти като си ром, ще си просите цял живот, така ли?! Не искате да работите, не искате нищо?!“ И той каза: „Ние сме равни. Българите и ромите сме равни.“ И аз се издразних. Защото това е безобразие. Толкова време го търпим, че… независимо… как да го обясня…“, обясни Ангел.

Версията на битото момче е друга. Ангел го питал: „Ти педал ли си?“. Така започнало и заяждането. Побойникът започнал с ритници. Питал го дали може да се бие, какво ще направи, ако го набие, ако не го набие…

„Ако ти не ме биеш, викам, и ако аз не те бия, значи равни сме. И той вика: „А, значи, сме равни.?“ След това той ме удари с юмрук през лицето“, разказа Митко.

Източник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *