Възстановиха състезателните права на Габриела Петрова

Споделете в:

/КРОСС/ Спортист №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова може отново да участва в официални състезания. Лекоатлетката е с възстановени права от днес (18-и април – б.а.), съобщи bTV.

Почти от месец (от 31-ви март тази година – б.а.) Световната антидопингова агенция, съвместно с Международната федерация по лека атлетика бяха забранили временно на голямата ни надежда за медал от Рио да се състезава. Причината бе положителната й допинг-проба за нашумялото вещество мелдоний. За нея европейската вицешампионка и четвърта на планетата в тройния скок съобщи пред медиите на пресконференция на 27-ми май, която телевизия РИНГ излъчи директно.

Възстановените състезателни права означава, че почти сигурно Петрова попада в групата на спортистите, в чиито проби количеството мелдоний не надвишава един микрограм.

Вчера бяха оневинени първите 14 уличени с латвийския препарат елитни спортисти от Русия и Грузия. Петрова все още очаква официален документ от Световната антидопингова агенция, от който да стане ясна точната концентрация на мелдоний в кръвта й.

Личният мениджър на атлетката – Веница Атанасова – дъщеря на треньора на Габриела Атанас Атанасов. „Все още ние не разполагаме с подобен документ и все още ние не знаем дали Габриела Петрова е напълно оневинена. Изчакваме окончателното становище на Световната антидопингова агенция по случая. Това, което е официално е, че Габриела вече може да се състезава, защото състезателните й права се възстановяват от днес“, заяви пред репортер на bTV Веница Атанасова.

Източник: Агенция „КРОСС“


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *