Проф. Николай Овчаров: Велико Търново, Кърджали и Златоград имат напълно завършени туристически дестинации

Споделете в:

Велико Търново. Велико Търново, Кърджали и Златоград имат напълно завършени туристически дестинации, каза пред Радио ,,Фокус‘‘- Велико Търново проф. Николай Овчаров, археолог и съветник на министъра на културата. По думите му тези градове имат готов продукт на културно-историческия туризъм, а когато чуждестранните туристи отидат в една страна, те искат да видят всички паметници за минимално време.
,,В това отношение е изключително важна, освен ролята на държавата, но и ролята на общините, кметовете и общинските съветници‘‘, посочи проф. Овчаров. ,,Без тази подкрепа не биха могли да се изградят първо обектите, каквито са Царевец и Перперикон и второ дестинациите, които вее представляват свързването с туристическите обекти‘‘, добави той.
Проф. Овчаров каза още, че етап има три начина на финансиране за популяризиране на туристическите атракции – единият е от държавата, другият е от европейските проекти и третият е от общините. ,,Най-важното нещо е популяризирането на паметниците, рекламата. Разбира се, че общините имат своето значение, но не трябва да се забравя, че вече имаме и Министерство на туризма, което основно се занимава с тази цел‘‘, добави археологът.
Галина АЛЕКСАНДРОВА

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *