Районен съд-Малко Търново наложи мярка „домашен арест“ на Петър Низамов, обвинен в незаконно задържане на трима афганистанци (ОБЗОР)

Споделете в:

Бургас. Районен съд-Малко Търново промени мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“ на Петър Низамов-Перата. Обвиняемият не може да напуска жилището си без разрешение на съответния орган. Низамов лично се яви в съдебната зала в Районен съд – Малко Търново. Същият е с постоянна адресна регистрация, женен е и има малко дете. Съдът счете, че не съществува сериозна опасност обвиняемият да се укрие и не уважи искането на прокуратурата да се наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Затова съдът определи по-леката мярка – „домашен арест“. Определението на Малкотърновски районен съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Окръжен съд – Бургас. Делото, в случай на жалба и протест, се насрочва пред въззивния съд на 21.04.2016 г., от 14.00 часа.
Фокус припомня, че Петър Низамов е привлечен като обвиняем за това, че на 10 април 2016 г. противозаконно е лишил от свобода трима чужди граждани от Република Афганистан – три престъпления по чл. 142а ал. І от НК. В четвъртък апелативният прокурор на Бургас, Любомир Петров заяви пред журналисти, че според показанията на афганистанците, групата от задържащи е наброявала около 10 души, като са използвали сила спрямо тримата мъже- съборили са ги на земята, били са ритани, завързани и пребъркани за пари и ценности. Извършени са претърсвания в колата и жилищата на обвиняемия, като там са открити ножове, мачете и марихуана. Разпознат е още един човек от групата на Низамов. Той няма да бъде привлечен като обвиняем, а ще бъде само свидетел по делото. Заведено е и дело за незаконно преминаване на границата срещу тримата афганистанци.
Павлина РАЙЧЕВА

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *