Над 1000 делегати учредиха ПП ДОСТ и с пълно единодушие избраха за председател Лютви Местан

Споделете в:

София. С пълно единодушие за председател на политическа партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност беше избран г-н Лютви Местан, съобщиха от пресцентъра на партията.Веднага след като беше избран, Местан изказа своята благодарност и заяви, че осъзнава огромната отговорност на председател на ПП ДОСТ и ще остане „верен приятел“ на съмишлениците си.
„В тази зала ни събра вярата в универсалните евро-атлантически ценности и дълбокото убеждение, че българският национален интерес е неразривно свързан с НАТО и Европейския съюз. Тази вяра включва свободата, отговорността и толерантността.“ С тези думи Местан се обърна към препълнената зала 3 на НДК. Желаещи да станат част от новата политическа формация имаше ат страната и чужбина. В своето политическо слово новоизбраният председател подчерта, че на днешния 10-ти април се учредява една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани, на избирателя – партия на модерния граждански патриотизъм, която ще работи за националните интереси на Р България.
В заключение Лютви Местан се обърна към своите съмишленици, като заяви : „Отговорът на въпроса дали ще успеем, е в нас. Зависи колко силно всеотдайно ще работим за нашата кауза – демократична, евро-атлантическа България – майка на всички свои чеда.“

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *