Гърция изгражда бежански лагер до границата близо до Гоце Делчев

Споделете в:

/КРОСС/ Гръцкото правителство разпореди създаване на бежански лагер на българската граница край Гоце Делчев. Слуховете за за създаването на втори център за настаняване на имигранти, които вървят от седмица в съседна Драма, бяха потвърдени от представителите на властта, съобщават гръцки медии, цитирани от вестник „Хроника“.

Началникът на полицията комисар Георги Павлидис, заместник-областният управител Аргирис Патакакис и заместник-кметът на Като Неврокопи Лефтерис Тамбуридис са потвърдили, че има решение на гръцкото правителство за създаване на т. нар. hot spot в сградата на бившия лагер на митрополията на Драма в с. Гранити, като областната управа е задължена да го подготви за настаняване на бежанци. В предаване за местната телевизия Alfa News и тримата представители на властта са възразили остро срещу начина, по който правителството се намесва – без да информира местната общност и организации, и са изразили притеснения относно годността на обекта по отношение на инфраструктура, свързани със здравето и безопасността на мигрантите.

Според заместник-кмета на Като Неврокопи помещенията в лагера не са подходящи за целта, има проблеми най-вече с водопровода и канализационната мрежа. Допълнителни проблеми се очакват относно безопасността на местните жители, тъй като Гранити е село с няколко жители – предимно възрастни хора – без възможността за адекватни действия на полицията и близостта до гръцко-българската граница, с всичко, което това предполага, се казва още в статията.

Източник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *