Максим Ешкенази стартира Fortissimo Академия

Споделете в:

„Монтеверди“ с участието на Владо Пенев и Ана Пападопулу – 10 април, 19.00 часа

FORTISSIMO АКАДЕМИЯ

Максим Ешкенази стартира Fortissimo Академия

„Монтеверди“ с участието на Владо Пенев и Ана Пападопулу

10 април 2016, неделя, 19.00 часа, зала „България“

„Това, което разбрахме от времето, в което създаваме Фортисимо Фамилия е, че нашите концерти са не по-малко интересни за родителите, които водят малчуганите си, че и те самите успяват да научат нещо, да се запалят. Затова решихме да помислим по-специално за тях, но и да подходим различно – направихме „Дворжак в Америка“ и „Портрет на Чайковски: дете от стъкло“, с успеха на които се убедихме, че има публика, която се нуждае от Fortissimo Академия“, споделя Максим Ешкенази по повод новия проект.

Своето място във Fortissimo Академия могат да намерят както тези слушатели, които са тепърва запленени от класическата музика, така и другите, които отдавна са открили интереса си, но искат да чуят и научат повече за композиторите и произведенията, които харесват. Историите се разказват иновативно – с мултимедия и помощта на актьорите Владо Пенев и Ана Пападопулу.

След като с голям успех мина и първият концерт от серията, посветен на Вивалди, на 10 април (неделя) от 19:00 часа в зала „България“ актьори и музиканти ще разкажат за първия значим оперен композитор Монтеверди.

Фокусът е върху „Коронацията на Попея“, операта, която той е написал в края на живота си, когато майсторството му е в своя апогей. Тя за пръв път не е по митологичен сюжет, а на основата на исторически факти – историята е почерпена от „Аналите“ на Тацит. Kомпозиторът пресъздава изключително изразително човешките емоции с езика на музиката. „Сигурен съм, че публиката ще остане удивена както от смелостта на либретото, което е смес от политика, любов, коварство и смърт, така и от майсторството на Монтеверди като композитор.“

* * *

Фортисимо Академия е част от образователната програма Фортисимо Фамилия, основана от Максим Ешкенази, реализирана с подкрепата на фондация „Америка за България“ и в партньорство със Софийска Филхармония.

Билети на касата на зала „България”; 1000 София, ул. „Аксаков” 1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00-22:00 часа

Източник: http://kulturni-novini.info
Автор: Фортисимо Фамилия

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *