Рисунки на Кольо Карамфилов събират артистичната бохема на „Раковска“ и „Кирил и Методий“

Споделете в:

/КРОСС/ Над 100 лични рисунки на Кольо Карамфилов, нахвърлени на салфетка, амбалажна хартия или набързо откъснат лист, ще бъдат събрани и изложени следващата седмица в новата зала на Червената точка, която се намира до пресечката на „Кирил и Методий“ с „Раковска“.
Рисунките са импулсивни подаръци към лични приятели на художника, рисувани по време на срещи, работни разговори и приятелски вечери. Петнайсет от близките му приятели са решили да съберат спомените си на едно място и да покажат мимолетните идеи на вечния Кольо. Изложбата ще бъде една от най-интимните за художника, но и една от най-ведрите, тъй като рисунките разкриват бохемския дух на Кольо Карамфилов и несъмнено ще привлекат артистичния елит на София.
„Кольо Карамфилов: Обично“ ще е една различна изложба и тя ще се състои благодарение на Стефан Божков, Елин Рахнев и Николай Неделчев, инициатори на събитието. Приживе Кольо е заобиколен от много приятели и обичан от много хора, а най-важното – бил е щедър приятел. Тази щедрост, раздавана в рисунки, графични идеи и набързо нахвърлени скици, решават да извадят от чекмеджетата двамата му колеги – графикът Стефан Божков и поетът и драматург Елин Рахнев. Идеята е на рекламиста и меценат Николай Неделчев а за осъществяването й помага и Радост Коцева от пловдивската галерията „Upark“.


Останалите приятели на Кольо, готови да споделят подаръците си с публиката на София, са: Валери Чакалов, Гроздан Илков, Доротея Михова, Елена Йончева, Емил Масларски, Красимир Добрев, Пламен Тодоров, Росица Иванова, Росица Обрешкова, Румен Леонидов, Слави Ангелов, Станимир Видев, Тита Димова и още.
На изложбата ще бъде представен и каталог с творби от Кольо Карамфилов, показани през 2014 година в Софийска градска галерия. Негови рядко излагани скулптури от бронз ще допълнят усещането за величината на таланта му.
Изложбата е ексклузивна и ще остане в галерия Червената точка само десет дни – от 13-ти до 23-ти април включително.
Откриването й ще бъде на 13 април от 19 часа.

Източник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *