„Уикилийкс“ : „Панамските документи“ са нападение срещу Русия от страна на САЩ

Споделете в:

Вашингтон. Организацията „Уикилийкс“ публикува мнение, според което т.нар. „Панамски документи“ на компанията „Мосак Фонсека“ са били финансирани от Джордж Сорос и целта им е била нападение срещу Русия, предаде Regnum.
Атаката над Путин с помощта на „Панамските документи“ е насочена срещу Русия и бившия Съветски съюз и е финансирана от „USAid“ и Джордж Сорос“, пише в съобщение на организацията „Уикилийкс“, публикувано на неговия профил в социалната мрежа „Туитър“.
В друго съобщение на „Уикилийкс“ се отбелязва, че „Американският център по изследване на корупцията и организираната престъпност може и да върши добра работа, но обективността му сериозно се подкопава от прякото финансиране на правителството на САЩ с помощта на „Панамските документи“.
На 3 април бяха публикувани документите на юридическата компания „Мосак Фонсека“ от Панака, които свидетелстват за участието на редица световни лидери и техните приближени в офшорни схеми. Сред лицата, фигуриращи в списъка фигурират и физически и юридически лица от Русия.

Превод и редакция: Виктор Турмаков

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *