Казанлък: Общината въвежда нова услуга, „SМS паркиране“, от началото на месец май

Споделете в:

Казанлък. Нова услуга, „SМS паркиране“, въвежда от началото на месец май, Община Казанлък, съобщиха от Пресцентъра на общината. Услугата се въвежда след приемането на Наредба №4 за спиране, паркиране и престой на ППС на територията на града, в която са регламентирани условията и възможностите за паркиране и плащане. След промените те вече стават три: талони за паркиране, паркомати и чрез SМS.
Телефонният номер за заплащане чрез SМS за всички зони за паркиране в града ще бъде един и същ и за трите мобилни оператора – 13431, на цена 1 лв., без ДДС, като услугата ще позволява, в рамките на заплатения час, шофьорът да смени мястото на паркиране и да премести автомобила от една платена зона в друга. Максималното време за престой е до три часа, поясняват още от пресцентъра на Община Казанлък.
В съобщението се казва още, че най-голямото предимство на SМS почасовото паркиране е мобилността. Гражданите могат да изпращат телефонно съобщение „в движение“, без да се налага да търсят талони, паркомати или служители на „Кратковременно паркиране“. Ако планираното време за престой е значително по-малко от час, специалистите смятат, че е по-разумно да се ползват талони за паркиране, чиято услуга важи 30 мин.
От досега действащите зони за кратковременно паркиране и престой, с Наредба №4 общината освобождава някои участъци, които стават изцяло безплатни – бул. „23-ти Шипченски полк“ в участъка между ул. „Стефан Караджа“ и ул. “Александър Стамболийски“, ул. „Трапезица“, бул. „Александър Батенберг“ – от пресечката с бул. „Никола Петков“ до ул. „Старозагорска“, бул. „Никола Петков“ – в двете посоки на движение, между ул. “Любомир Кабакчиев“ и бул. “Александър Батенберг“.
Новите зони, които вече ще бъдат платени, са паркингът на ул. „Д-р Баев“, зад кино „Искра“, бул. “Розова долина“, от ул. “Климент“ до ул. “Цар Иван Шишман“.
Всички зони ще бъдат обозначени с нови табели, указващи условията за спиране, паркиране и престой.
Старите санкции за нарушения остават непроменени – поставяне на скоби – глобата остава 10 лв., глоба с фиш – 20 лв.
Въвежда се ново наказателно преместване с репатрираща машина. Мястото, където ще бъдат премествани автомобилите в нарушение предстои да бъде уточнено.
От общинския пресцентър припомнят, че на територията на Казанлък, в зоните за почасово платено паркиране право на безплатен престой ще имат всички електромобили.
Пълния списък с всички зони можете да намерите на сайта на Община Казанлък.

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *