Российская газета: Анкара не оценява хумор: германският посланик в Турция е бил привикан заради песен за Реджеп Тайип Ердоган

Споделете в:

Анкара. Германският посланик в Турция Мартин Ердман е бил извикан в министерството на външните работи на странната. Той е трябвало да дава обяснява за шега на германска телевизия, която показала сатирично видео на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, пише Российская газета.
Двуминутното клипче показва кадри от реч на Ердоган, съпроводена от песен, в който той е описан, че живее „в луксозно жилище с хиляди стаи“, имайки предвид президентския дворец на турския президент. Показват се кадри как турската полиция разгонва демонстранти , съпроводени с думите „журналистите, научили неща, които не се харесват на Ердоган, на сутринта са вече в затвора“. Има и подигравка на преговорите за сделката в бежанците между Анкара и Брюксел. В клипа има закачена табела с написана цена от шест милиарда евро- колкото в съответствие с договора ЕС ще изпрати на Турция. А в песента се казва: „Дай му пари и той ще построи с нея палатка за бежанците“.
В Европа такива видеоклипове не са рядкост. Но в Анкара този хумор не бе оценен. Германскитемедии съобщават, че в турското външно министерство е имало дълга беседа с германския посланик заради клипа.

Превод и редакция: Виктор Турмаков

Източник: www.focus-news.net

Снимка: Агенция Кросс


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *