ДПС обмисля вот на недоверие заради външния министър

Споделете в:

/КРОСС/ДПС обмисля внасянето на вот на недоверие заради изказването на министър Даниел Митов за край на мултикултурализма, съобщи Нова телевизия.

„Европа има огромен проблем години наред с провежданата политика на концептуален мултикултурализъм и културен релативизъм. Ерата на мултикултурализма и културния релативизъм е приключила,“ каза в четвъртък външният министър Даниел Митов.

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че премиерът трябва да бъде питан за думите на външния си министър. „Ние като ДПС трябва да съхраняваме сигурността и стабилността на държавата, нашите региони и всеки един отделен човек. При тази идейна разнородност в това правителство, включително и с това шизофренно поведение на някои персони, като част от сегашното мнозинство, не водят към добро нито страната, нито правителството“, заяви Мустафа Карадайъ в Смолян.

„Нашите анализи показват, че нещата отиват към предсрочни избори. Ние така четем думите на Бойко Борисов, който е съставил този кабинет. Ние така четем думите и на основните фигури от основата партия ГЕРБ, в тяхното отношение и поведение към техните коалиционни партньори. Ние по този начин четем думите и на съставляващите различните коалиционни партньори на ГЕРБ. Самите те точно това казват – че вече не могат да са заедно, ще има развод, „каза Карадайъ.

Източник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *