Бургас: Фолклорен ансамбъл „Странджа“ ще изнесе втори празничен концерт-спектакъл, по случай 50 години от създаването си

Споделете в:

Бургас. Фолклорен ансамбъл „Странджа“ ще подари на своите почитатели още един празничен концерт-спектакъл, по случай 50 години от създаването си, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Причината е силния интерес, при който мина първият концерт на ансамбъла през декември.
Новият спектакъл ще се проведе на 26 април от 19.00 часа на сцената на Държавната опера. В него отново ще вземат участие всички 13 музиканти, 13 певци и 25 танцьори. Облеклата, с които ще излязат са създадени по образец на рядка носия на тракийски преселници. На екраните ще бъдат изписани и имената на всички 397 души, които са били част от ансамбъла. ПФА „Странджа“ е създаден през 1965 година. Той се състои от три основни формации: оркестранти, певци и танцьори. Ансамбълът е изнесъл над 6000 концерта у нас и в чужбина. В края на миналата година ансамбъл „Странджа“ беше удостоен с престижната национална награда за ярки постижения в изпълнителското изкуство „Кристална лира`2015“ в категория „Музикален фолклор“.

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *