Любовна история истеряса София (ОБЗОР)

Споделете в:

София. Несподелена любов стана причина за паника в София. Рано сутринта в сряда на страницата на Американското посолство в социалната мрежа „Фейсбук”се появи информация за възможна заплаха по някоя автобусна линия, в района на хотел „Плиска”, намиращ се на столичния бул. „Цариградско шосе”. По повод на излязлата информация, главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че реална заплаха за жителите и гостите на столицата няма. Въпреки уверенията на службите за сигурност, полицейското присъствие в района беше засилено, а шофьорите на градския транспорт са предупредени да проявяват повишено внимание. По-късно председателят на ДАНС Димитър Георгиев е докладвал пред премиера Бойко Борисов, че сигналът, който службите са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112, проверен е от ДАНС и МВР. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори. По-късно от ДАНС излязоха с официално съобщение, в което се посочва, че не разполага с конкретни и достоверни данни за пряка терористична заплаха по отношение на Република България и нейни задгранични представителства. От ДАНС обясниха още, че конкретният сигнал за възможен терористичен акт в София, в близост до хотел „Плиска”, е проверен и по категоричен начин е установена липса на заплаха, но е отчетено запазването на рисковете за националната сигурност, свързани с наблюдавания общ ръст на тероризма в световен мащаб.
По-късно премиерът Бойко Борисов, който присъстваше на откриването на новото Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна, коментира ситуацията с думите: „Една любовна история се превърна в истерия”.
В последствие посолството на САЩ в България отмени предупреждението за заплаха към американските граждани в българската столица София.

Източник: www.focus-news.net

СНимка: Уикипедия


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *