Казанлък: В Литературно-художествен музей „Чудомир” ще бъдат открити Чудомирови празници

Споделете в:

Казанлък. В Литературно-художествен музей „Чудомир” в Казанлък от 17.30 ще бъдат открити Чудомирови празници 2016, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. По традиция началото на празниците е 25 март – рождената дата на Димитър Чорбаджийски – Чудомир, а краят им на 1 април – Световен ден на хумора.
В програмата за откриване на празниците ще вземат участие ученици от Средно музикално училище „Христина Морфова“ с преподавател Йордан Вълчев, танцьори от Клуб по спортни танци „Киара – Н“ към НЧ „Искра” в Казанлък и Театрална студия при НЧ “Братство“ село Енина.
В 18 часа в една от залите на музея доц. Галина Лардева от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще открие изложба – акварел „Пейзажистът Чудомир“. От 19 часа в Читалище „Искра“ ще се състои церемония по връчване на наградата „Чудомир” за къс хумористичен разказ, след което с театралната постановка „Госпожа Министершата“ на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора ще бъде открит XV театрален фестивал „Комедийният хит на сезона“.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *