„Юбер“ за частни самолети заработи в Европа

Споделете в:

/КРОСС/Приложение за мобилен телефон, определено като „Юбер“ за частни самолети, започна да предлага своите услуги и в Европа, предаде британския „Телеграф“.

То ще позволява на желаещи да ползват празни места на луксозни частни самолети между градовете Лондон, Париж и Женева. През май ще бъде открита и линия до Ница , а в края на годината и до Москва.

Приложението „JetSmarter“ може да се ползва в САЩ от 2013 г., но едва сега услугата се задейства и в Европа.

В него може да бъде закупен билет за шестместен самолет „Citation“ CJ3, тръгващ от Лондон за Париж в осем часа сутринта днес, за сумата от 749 долара. Полет от Великобритания до Женева пък струва 999 долара.
Билет за осемместен самолет с курс между Лос Анджелис и Сан Франциско пък струва 599 долара. Полет между Ню Йорк и Чикаго с новото приложение може да струва 1599 долара, а между Сан Франциско и Ню Йорк – 4990 долара.

„JetSmarter“ позволява на пътниците да запазят място, като пратят при тръгването си, или направо да платят членство на стойност 9000 долара и да пътуват неограничен брой пъти.

Приложението също така предоставя и чартърни услуги, което позволява на желаещи да запазят и цял полет на неизползвани частни самолети.

Досега приложението е изтеглено от 15 000 души само във Великобритания, а в световен мащаб броят на потребителите, които заплащат за услуги чрез него, се увеличава двойно на всеки три месеца.

Източник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *