Задържаха жена, планирала убийството на брат си и близките му заради наследство

Споделете в:

/КРОСС/ Задържаха 66-годишна жена от пловдивско село, тя планирала отвличането и убийство на своя брат, както и на петима негови наследници. Това съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от Дарик.

Задържаната се казва Иванка Ройдова и по данни на прокуратурата в края на февруари е търсила килъри, които да убият нейния 70-годишен брат и неговите наследници – съпругата му, дъщеря му и нейния мъж, както и двете им деца на 8 и 16 години. Мотивът – наследство, оставено от бащата на Ройдова, което тя смятала, че е на стойност около 4,5 млн. долара и нямала дял.

Ройдова е планирала отвличането на брат си с цел да бъде принуден да прехвърли цялото наследство на нея, след което да бъде убит със свръх доза инсулин, за да изглежда като нещастен случай. Убийството на петимата други наследници планирала да стане едновременно на Гергьовден.

След като се събрали достатъчно доказателства, че Ройдова търси активно килъри за нейните роднини, като такъв е бил внедрен полицай под прикритие и в момента на предаване на капарото, обвиняемата е била задържана.

Тя е в ареста за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска постоянното й задържане. В ареста за 24 часа са били задържани и четирима мъже, сред които и чуждестранни граждани, проявили интерес към предложението на Ройдова.

По думите на окръжния прокурор Румен Попов, обещаната сума от страна на Ройдова за извършителя на убийствата, е 450 000 долара или прехвърляне на имоти в Пловдив.

Попов уточни още, че към момента няма официални данни за реалната стойност на наследството и за това кои са неговите наследници.

Източник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *