Три конференции в един ден за политиките в енергийния сектор

Споделете в:

/КРОСС/ Проблемите в енергетиката и политиките в сектора ще бъдат обсъдени на три отделни конференции в София днес.

Конференция на тема „Европейският енергиен съюз – въздействие и последици за гражданското общество в България“, организират Икономическия и социален съвет и Европейския икономически и социален комитет. Участниците в нея ще дискутират как България, като част от бъдещия Европейски енергиен съюз, може да се справи с предизвикателства като зависимостта от вноса и енергийната бедност.

Два месеца след официалното начало на Българската електроенергийна борса, „Капитал“ и Фондация за разитие на информационното общество организират конференция, посветена на либерализацията на пазара и новите тенденции в сектора. Сред другите теми, върху които ще бъде поставен акцент, са: как енергийният бизнес да се подготви за освобождаването на пазара, защо е важно да има либерализация и на газовия пазар и как бизнесът може да се възползва от новите тенденции в сектора.

Международна конференция „От отпадъци към енергия, технологии, проекти“ организира и Български енергиен и минен форум. Целта е представителите на общините и бизнеса да се запознаят с новите възможности, напредналите технологии и ефектите от енергийното оползотворяване на различните типове отпадъци и биомаса, които енергийното законодателство стимулира.

Източник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *