ТАСС: Дамаск няма да позволи провал на преговорите в Женева

Споделете в:

Дамаск. Сирийският министър на информацията Омран аз Зоуби заяви, че решението за прекратяването на войната в Сирия „трябва да се основава върху уважението на суверенитета на страната и волята на народа ѝ“, предаде ТАСС.
Според него в документа, който сирийската правителствена делегация предаде на специалния пратеник на ООН по Сирия Стефан де Мистура, се съдържат „всички основни принципи, на които трябва да се построи политическото урегулиране“. „Ние чакаме опозиционерите да определят своята ясна позиция по отношение на този документ“, заяви министърът.
Пояснявайки подхода на Дамаск към преговорите, водещи се в Женева, Аз Зоуби подчерта : „Ние няма да допуснем провала на междусирийския диалог“. Той предупреди опозицията да се опитва да прекъсва преговорите. „В такъв случай върху тях ще лежи отговорността за този провал“, подчерта той. „Дамаск настоява за прекратяване на конфликта и предприема практически мерки за това. Ние продължаваме да водим борба с терористите и едновременно с това разширяваме мащабите на локалните примирия“, отбеляза министърът.

Превод и редакция: Виктор Турмаков

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *