Правителството ще избере председател на Държавната агенция за бежанците

Споделете в:

София. В дневния ред на правителственото заседание в сряда е заложен проект на решение за определяне на председател на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. През февруари Правителството взе решение да освободи от поста на председател на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Мотивът за това бяха съмнения за нередности около обществените поръчки за храната на бежанците. За изпълняващ длъжността до назначаването на нов председател бе определен един от заместник-председателите в агенцията – Кирчо Киров.
В днешното заседание ще се разглежда и доклад за одобряване на позицията на страната ни за участието в редовното заседание на европейския съвет на 17 и 18 март 2016 г. в Брюксел, внесен от министър-председателя. Заседанието е с начален час 10.00.
Кабинетът ще обсъди и проект на постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г. На заседанието се очаква министрите да гласуват отпускане на 50 млн. лв. за великденски добавки на пенсионерите с пенсии до 300 лева включително. Очаква се размерът на добавката да бъде 40 лева.

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *