Пазарджишкият съд освободи Иван Янакиев срещу гаранция от 3 хил. лева

Споделете в:

/КРОСС/ Срещу гаранция от 3 хил. лв. Пазарджишкият окръжен съд освободи 27-годишния Иван Янакиев, съобщава БНР.

В края на миналата година Янакиев прегази 70-годишен пешеходец. Възрастният мъж издъхна на място. Близките му поискаха строги санкции за убийците на пътя. Те бяха подкрепени от много жители на Пазарджик.

Съдия Ивета Парпулова смята, че арестът на Иван Янакиев след 23 февруари е неправомерен. Причината е, че след като са изминали два месеца от задържането му, мярката за неотклонение е трябвало да бъде преразгледана.

Янакиев е системен нарушител на пътя. Заради висока скорост, шофиране в пияно състояние и под въздействие на дрога той е санкциониран многократно. Наложени са му 11 акта, но до този момент Иван Янакиев не е платил нито един. В съда били отпаднали и по-голяма част от административните му нарушения.

Близките на загиналия пешеходец твърдят, че хора от престъпния свят покровителстват Янакиев. Освен това камери засекли при огледа на местопроизшествието как покровителят му нарежда на служителите на реда какво да правят при инцидента. От полицията отрекоха тези твърдения.

Магистратите са на мнение, че няма опасност Янакиев да извърши друго нарушение. Нямало опасност и да повлияе на разследването.

Решението на Пазарджишкия окръжен съд може да бъде обжалвано.

Изтчоник: Агенция „КРОСС“

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *