Пловдив: Обезопасен е района около разрушения Тютюнев склад на ул. „Одрин”

Споделете в:

Пловдив. Обезопасен е района около разрушения Тютюнев склад на ул. „Одрин” №8 в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Действията по разрушаването на обекта са преустановени. Сини метални огради от днес опасват опасния обект – някогашния склад „Ориент“ в Тютюневото градче в Пловдив. На място все още има работници, наети да обезопасяват обекта. Служители на Общинска охрана също са на място. През нощта обекта се охранява от полицията, казаха те. Улицата не е затворена и през нея преминават коли и автобуси.
Министерството на културата вчера издаде разпореждане към собствениците да спрат събарянето на сградата и да обезопасят обекта. В правомощията на Министерството на културата – Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство”, е да даде разпореждания на виновните лица за преустановяване на нарушенията, както и за възстановяването в оригиналния вид на съборения паметник на културата.
Окръжна прокуратура – Пловдив също разпореди на кмета на общината и директора на ОД на МВР, до приключване на извършващата се проверка, да се предприемат конкретни мерки – да се обезопаси района около сградата на тютюневия склад и в него да не се допускат граждани или автомобили. В района на самата сграда да не се допуска провеждането на какъвто и да е работен процес, да се изнасят отпадъци и други вещи. Разпореждането на Окръжна прокуратура – Пловдив е връчено на адресатите му за изпълнение.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *