Редица награди завоюваха възпитаниците на Школата по изобразителни изкуства към ОДК-Търговище от конкурса „Когато съм най щастлив/а“

Споделете в:

Шумен. Много награди завоюваха възпитаниците на Школата по изобразителни изкуства към Обединен детски комплекс-Търговище от конкурса „Когато съм най щастлив/а“. Това съобщи за Радио „Фокус”-Шумен Стоян Момчилов, учител в Школата по изобразителни изкуства. Конкурсът се организира от фондация „Х&Д Джендър перспективи“ и Министерство на правосъдието на Република България, като е част от проекта „Заедно срещу домашното насилие“. Далия Куцарова е класирана на второ място, а Борис Иванов на трето. Четвърто и пето място заемат творбите на Мила Божкова и Доротея Гецова, а Мария Димитрова и Емили Христова са наградени с поощрителни награди.
„Основната тема беше щастието, което е доста широко понятие. То може да се изразява в музика, в игри и във всичко друго. Разбира се, има различия в поколенията. Щастието за младите в днешните условия е съвсем различно от това, което е било преди“, обясни Стоян Момчилов и добави, че Школата по изобразителни изкуства към Обединен детски комплекс- Търговище участва във всички регионални, национални и международни конкурси, като дейността им е доста широка.
Николай МИЛУШЕВ

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *